Վիճակագրություն |
Ընդամենը ակտիվ. 1 Հյուրեր. 1 Անդամներ. 0 |
|
Գինին ու բույսերը` ի նպաստ գարնանային գեղեցկության (դիմակներ դեմքի համար)
Գարնան փոփոխական եղանակը, անկայուն ջերմաստիճանը, քամին, արևի ճառագայթները միշտ չէ, որ դրական ազդեցություն են ունենում մաշկի ու օրգանիզմի վրա: «ՌԻԱ Նովոստի» գործակալությունը ներկայացնում է գեղեցկությանը նպաստող միջոցները. Խոտեր Գարնան սկզբին դիմակների պատրաստման համար կարելի է օգտագործել չոր խոտեր: Օրինակ` դեղագործական երիցուկը փափկացնում է մաշկը և օգնում մի շարք խնդիրների դեմ պայքարում: Նման դիմակի պատրաստման համար անհրաժեշտ է վերցնել 2 ճաշի գդալ երիցուկ, լցնել եռացրած ջրի մեջ և թողնել լուծվել 15 րոպե: Այնուհետև պետք է թրջել բամբակը և դնել դեմքին: Չոր մաշկերի համար խորհուրդ է տրվում ավելացնել մի քանի կաթիլ բուսական յուղ: Դիմակը պետք է լվանալ 25 րոպեից: Մաշկի համար շատ օգտակար է առյուծատամը (одуванчик): Մեկ ճաշի գդալ առյուծատամի վրա լցնել երկու ճաշի գդալ տաք կաթ, թողնել 10 րոպե, ավելացնել ձվի դեղնուց: Դիմակը պետք է թողնել 20 րոպե: Այս խառնուրդը լավագույն կերպով սնում է մաշկն անհրաժեշտ վիտամիններով:
Բանջարեղեն ու մրգեր Դիմակներ կարելի է պատրաստել այն ամենից, ինչ գտնվում է ձեռքի տակ: Մաշկի համար օգտակար են բոլոր մրգերն ու բանջարեղենը: Կարելի է վերցնել 1 թեյի գդալ հալվեի հյութ, ավելացնել ձվի դեղնուց և 1 ճաշի գդալ թթվասեր: Դիմակը կարելի է լվանալ 20 րոպեից` պարտադիր սառը ջրով: Քնելուց առաջ, խորհուրդ է տրվում թարմացնող դիմակ դնել: Անհրաժեշտ է քերած խնձորը շոգեխաշել կաթի մեջ, ավելացնել արդեն պատրաստված դիմակի մեջ: Իսկ դիմակը պետք է պատրաստել սպիտակ կավից, տալկից ու շիբից: Այն պետք է լվանալ 15 րոպեից: Այս դիմակը պատրաստելը թեև ժամանակատար է, սակայն լավ հարթեցնում է կնճիռները: Գինի և կաթ Հարթ ու ձիգ մաշկ ունենալուն կօգնի հետևյալ դիմակը. մեկ թեյի գդալ չոր կաթը լուծել տաք ջրում, ավելացնել թեյի գդալ տաքացված մեղր: Այն պետք է թողնել 20 րոպե, ապա` լվանալ տաք ջրով: Գեղեցկության պահպանման լավագույն միջոց է գինին: Չոր դեմքը կարելի է խոնավացնել կարմիր կամ կիսաքաղցր գինով, իսկ յուղոտ մաշկը` թեթև կիսաչորով: Օրական խորհուրդ է տրվում նվազագույնը 2 լ հեղուկ օգտագործել: «Օգտակար» ճարպեր ու հակաօքսիդանտներ Գարնանն օրգանիզմին ավելի շատ միկրոտարրեր են անհրաժեշտ: Իդեալական տարբերակ են բանջարեղենով ապուրներն ու շիլաները: Գարնանը մարդուն օրական հարկավոր է 10գ սպիտակուց: Խորհուրդ է տրվում ուտել ձու, կաթնաթթվային մթերքներ, եփած հավ ու խաշած ծովամթերք: Օրգանիզմին հարկավոր են «օգտակար» ճարպեր: Աղցաններում կամ շիլաներում կարելի է ավելացնել կտավատի յուղ, որը վիտամին E-ի աղբյուր է հանդիսանում: Շատ անհրաժեշտ են նաև հակաօքսիդատներ` A, C, E, B2 և PP վիտամիններ, հանքային նյութեր` կալցիում, երկաթ, ցինկ:
|
Օրացույց | « Մայիս 2024 » | Երկ | Երք | Չոր | Հնգ | Ուրբ | Շաբ | Կիր | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
|